Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

Biota intima banner mobilni

Česta pitanja za BIOTA intima® kapsule

BIOTA intima® je namijenjena djevojkama i ženama svih starosnih dobi.

• za vrijeme liječenja uro-genitalnih infekcija (uz antibiotik ili antimikotik)
• uz antibiotsku terapiju
• uz kontraceptivnu terapiju
• kod ponavljajućih vaginalnih infekcija
• kod stanja koja narušavaju otpornost organizma i stabilnost vaginalne mikrobiote

BIOTA intima® je probiotski preparat koji je bezbijedan za korištenje u trudnoći i tokom dojenja. Svakako savjetujemo konsultaciju sa ginekologom.

Apsolutno, čak je poželjno i preporučljivo koristiti je uz svaku antiobiotsku terapiju. Napravite razmak od 1-2h između uzimanja BIOTA intima-e i oralnog antibiotika.

Da, BIOTA intima® se smije koristiti tokom, prije i nakon menstrualnog ciklusa.

Ne. BIOTA intima® se sastoji od pažljivo odabranih termostabilnih supstanci i nije potrebno čuvanje u frižideru. Najbolje je čuvati je na tamnom mjestu sobne temperature.

Svakako. Sojevi laktobacila prisutni u kapsuli BIOTA intima® dokazano spriječavaju rast i razvoj najčešćih uzročnika infekcija urinarnog trakta (E.Coli, Preteus, Klebsiella)

BIOTA intima® kapsule se uzimaju jednom dnevno, pola sata prije ili 2h nakon obroka, uz dosta vode.

Ne, prvu pauzu možete napraviti nakon 6 mjeseci neprekidnog korištenja.

Kod akutnih infekcija najbolje je popiti najmanje 2 kutije BIOTA intima® kapsula (30 dana). Kod hroničnih infekcija, savjetujemo uzimanje BIOTA intima® kapsula kontinuirano tokom minimum 3 mjeseca.

Planirano vrijeme isporuke od trenutka kreiranja narudžbe je 1-3 radna dana na teritoriji Bosne i Hercegovine, putem kurirske službe A2B.

Isporuka se ne vrši vikendom, tokom državnih praznika koji su definisani kao neradni dani, kao ni na adrese u inostranstvu.

Nakon predaje paketa kuririskoj službi, Premium Pharma ne snosi odgovornost za samu isporuku, nego se sva odgovornost prenosi na kurirsku službu.

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-16 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbjedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku.

Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da Vas, ukoliko prva isporuka bude neuspješna, kurir pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin za dostavu. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će nam biti vraćena. Po prijemu pošiljke, kontkatiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

Dodatna pitanja

Za sva dodatna pitanja Premium Pharma tim Vam stoji na raspolaganju.

Call Now Button