Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

DOSADNA BAKTERIJSKA VAGINOZA

Untitled design - 2023-02-13T125400.261

Podijelite ovaj članak

I opet ta dosadna bakterijska vaginoza, koja za većinu žena predstavlja neugodno stanje koje može narušavati njenu kvalitetu života. Statistika kaže da više od 50% žena ima ponavljajuću bakterijsku vaginozu.

Ukoliko niste čuli za bakterijsku vaginozu, niste jedine. Većina žena nije upućena da vaginalne infekcije upravo uzrokuju bakterije a ne gljivice.

Danas pričamo o bakterijskoj vaginozi za koju često kažemo da je itekako dosadna, jer je najčešće ponavljajuća, te koji su simptomi, zašto se javlja i kako se liječi. Bakterijska vaginoza je zapravo stanje do kojeg dolazi narušavanjem normalne ravnoteže vaginalne flore gdje dolazi do rasta loših bakterija u rodnici. Vaginalna mikrobiota predstavlja zajednicu različitih mikroorganizama. U rodnici žive razne bakterije koje održavaju njenu pH vrijednost i te „dobre“ bakterije se nazivaju laktobacilima koji održavaju zdravu ravnotežu flore rodnice.
Vanjski uzročnici ili pogoršano zdravstveno stanje rezultiraju smanjenjem „dobrih“ bakterija – laktobacila te se tada javlja stanje bakterijska vaginoza. Smatra se upravo da je pad laktobacila uzročnik bakterijske vaginoze.
Kod spolno aktivnih žena ili onih koje često mijenjaju partnere, povećana je šansa da će kod njih doći do razvijanja bakterijske vaginoze, međutim bitno je napomenuti da bakterijska vaginoza se ne smatra spolno prenosivom bolesti jer se može javiti i kod žena koje nisu spolno aktivne.
Svaka žena je različita i ne doživljava iste simptome, ali neki od njih su povećan vaginalni sekret praćen neugodnim mirisom, svrbež te nelagodan i bolan spolni odnos. Bakterijska vaginoza se smatra recividirajućom infekcijom, posebno ako je u njenoj osnovi nastanka stres, loše higijenske navike te neodgovorno spolno ponašanje.
U zavisnosti da li imate neke od navedenih simptoma ili ne, posjeta ginekologu u svakom slučaju je preporučljiva radi prevencije i svakako kontrole zdravlja svake žene. Ukoliko imate neke od navedenih simptoma, liječenje je poprilično jednostavno i obično se liječi antibioticima u obliku vaginaleta, krema ili tableta.
Liječenje je učinkovitije primjenom vaginalnih probiotika za vrijeme uzimanje terapije, poput Biota intima kapsula koje će pomoći u obnovi vaginalne mikroflore.

Ali sigurno se pitate, da li će se bakterijska vaginoza opet vratiti?! Hoće, ukoliko ne održavate pravilnu intimnu higijenu! Koristite higijenske uloške i tampone od prirodnih materijala, koristite pamučno donje rublje, uzimajte probiotike te svoje intimno područje održavajte čistim uz pomoć Biota intima gela koji nježno čisti vašu intimnu regiju. Bakterijska vaginoza je recividirajuća i velika je šansa da će se opet vratiti, zbog toga budite odgovorne prema sebi!

 

Redovna upotreba Biota intima proizvoda zaštit će vas od bakterijske vaginoze a i osnažit će i Vaš imunitet!

Biota Intima: Jednostavno – za žene!

Call Now Button