Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

KAKO PREPOZNATI HORMONALNI DISBALANS I KAKO USPOSTAVITI RAVNOTEŽU?

hormoni

Podijelite ovaj članak

Hormoni se mijenjaju tokom različitih faza života. Njihov nivo će biti drugačiji za vrijeme puberteta, trudnoće, dojenja, perimenopauze i menopauze te za vrijeme uzimanja kontracepcijskih pilula. Osim toga, do hormonalne neravnoteže može kod žena doći i zbog sindroma policističnih jajnika, viška muških hormona te kod hirtuizma (pretjerana dlakavost žena). Također, neravnotežu hormona uzrokuju i pojedini lijekovi, hemoterapija, tumori, poremećaji u prehrani ili stres. Hormonalna neravnoteža nastaje kada u krvotoku ima previše ili premalo hormona.

Hormonalni disbalans može uticati na žene u svim životnim fazama. Simptomi poput nepravilnih menstruacija, promjena raspoloženja, umora i problema sa spavanjem su često povezani s ovim disbalansom. Međutim, jeste li znali da hormonalna neravnoteža može imati i direktan uticaj na vaše intimno zdravlje?

 

Hormonalni disbalans i uticaj na vaginalno zdravlje

Vaginalno zdravlje je direktno je povezano s nivoima estrogena u tijelu. Nizak nivo estrogena može dovesti do suhoće, svraba, iritacije pa čak i urinarnih infekcija. S druge strane, povišeni nivoi estrogena, koji se često javljaju tokom trudnoće ili zbog određenih lijekova, mogu potaknuti prekomjerni rast gljivica i uzrokovati vaginalne infekcije poput kandidijaze.

Simptome je nekada teško povezati sa samim hormonima jer su vrlo raznoliki i mogu upućivati na više problema.


Neki od mogućih simptoma:

  • bolne i obilne menstruacije
  • osteoporoza
  • suhoća rodnice
  • osjetljivost grudi
  • proljev ili zatvor
  • akne prije ili za vrijeme menstruacije
  • krvarenje između menstruacija
  • povećana dlakavost na licu, vratu, leđima ili prsima
  • debljanje
  • gubitak kose 


Kako BIOTA Intima® može pomoći?

BIOTA Intima® kapsule, svojom inovativnom formulom koja kombinuje 6 visokospecifičnih laktobacila i dva imunomodulatora, dolaze kao prirodno rješenje za mnoge tegobe uzrokovane hormonalnim disbalansom.

Prevencija infekcija: Kapsule efikasno pomažu u sprečavanju vaginalnih infekcija koje su često posljedica hormonalnih promjena.

Podrška pri terapiji: Za žene koje su na hormonalnoj terapiji, bilo da je riječ o kontraceptivima ili terapiji u menopauzi, BIOTA Intima® kapsule pružaju dodatnu zaštitu vaginalnom, urinarnom i probavnom traktu.

Balansiranje vaginalne flore: Laktobacili sadržani u kapsulama pomažu u održavanju optimalnog pH balansa, štiteći od raznih infekcija i iritacija.

 

Uz BIOTA Intima® kapsule sada imate prirodno, efikasno rješenje koje vam pomaže da preuzmete kontrolu nad vlastitim tijelom i osjećate se sigurno i zaštićeno u svakom trenutku.

Call Now Button