Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

INTIMNA HIGIJENA – GDJE TO NAJVIŠE GRIJEŠIMO?

zdravlju žena i održavanju intimne higijene

Podijelite ovaj članak


Neadekvatna ili pretjerana higijena intimnog područja su dva najčešća razloga koji dovode do bakterijske vaginoze i gljivične infekcije.
Upravo danas pričamo o tome kako pravilno, i uz pomoć kojih preparata, da vodimo higijenu intimnog područja.
Najčešći razlog zbog kojeg gotovo svaka žena barem jednom u životu doživi neugodnost, kada je intimna regija u pitanju, jeste upravo neadekvatna higijena intimnog područja. Neadekvatna intimna higijena dovodi do raznih ginekoloških problema.
Svaka žena naprije se mora upoznati sa svojim tijelom, odnosno anatomijom svog tijela kao i šta joj prija, odnosno ne prija, kada je higijena intimnog područja u pitanju.
Nerednovno čišćenje genitalnog područja može dovesti do brojnih problema, poput infekcija mokraćnih kanala i pojave bijelih naslaga na stidnici, koje često znaju izazvati neugodan miris. Također, posebna briga o intimnoj regiji zahtijeva se kada je menstrualni ciklus u toku.
Generalno, kada je intimna higijena u pitanju, preporučuje se čišćenje čistom vodom najviše dva puta dnevno. Naravno, moguće je koristiti nježne sapune bez dodataka i mirisa koji su posebno namijenjeni intimnoj higijeni, kao i gelove poput Biota intima gela (https://old.premiumpharma.ba/biota-intima-gel/) koji je idealno sredstvo za održavanje zdrave i čiste intimne regije. Zaboravite na jake sapune i kupke koji isušuju intimnu regiju i dovode do poremećaja vaginalne flore.
Ponekad se dešava da nismo u situaciji da na pravi način obavimo intimnu higijenu, a moramo, tada su odlična zamjena intimne maramice poput Biota intima maramica koji održavaju higijenu intimne regije žene na svakom mjestu i u svako vrijeme.
Dakle, jako je bitno da brinemo o svom intimnom području posebno za vrijeme menstruacije, u postmenopauzi, kod pojačanog vaginalnog iscjetka te nakon spolnog odnosa i to prema navedenim savjetima.
Međutim, ne pretjerujte!
Pretjerana njega intimnog područja ponekad zna izazvati puno veće tegobe i probleme. Možda vam to zvuči nevjerovatno ali je tačno i dokazano, da pretjerana briga donosi mnogo više štete nego koristi za zdravlje intimnog područja. Prečesto i preagresivno pranje intimne zone dovodi do nadražaja sluznice i često je onda vaginalna flora u disbalansu. Kao posljedica toga javlja se svrbež, pečenje i infekcija.
Danas, intimna higijena nije više tabu tema i pričajte o tome. Dijelite savjete, upoznajite svoje tijelo i birajte najbolje proizvode za sebe. Više nije uvijek bolje! Obratite pažnju kako i na koji način sprovodite intimnu higijenu!

Call Now Button