Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

INTIMNI ŽIVOT ŽENA U ZRELIJIM GODINAMA

15 (1)

Podijelite ovaj članak

Iako je mnogim ženama ova tema itekako neugodna i „škakljiva“, hajmo se suočiti sa stvarnim problemom žena u zrelijim godinama. Pričajte otvoreno tokom kafice sa prijateljicama te podijelite savjete i iskustva. Stid i sram u ovom slučaju zaboravite! Nedovoljno je razgovarati samo sa svojim partnerom unutar četiri zida jer ovaj problem je mnogo širi i muči veliki broj žena. Tokom godina razne obaveze kako poslovne, privatne, roditeljstvo i druge sitnice koje ženu čine zrelijom uzrok su zanemarivanja romantičnog izaska sa partnerom, biranja sexy rublja te nedostatka strasti. Sve navedeno dovodi do smanjenja seksualne aktivnosti žene.

Ipak, s godinama dolazi do smanjenja libida. Menopauza je jedan od uzročnika smanjenja libida, ali ne i glavni. Kada jajnici prestanu proizvoditi estrogen dolazi do stanjenja sluznice vagine te ona postaje neelastična i ženi je potrebno više vremena da se uzbudi i samim tim teže doživi vrhunac seksualnog odnosa. Suhoća vagine dodatno pogoduje razvoju genitalnih infekcija. Najčešće genitalne infekcije su bakterijska i gljivične infekcije koje rezultiraju pojavom svrbeža, crvenila, iritacije te pojačan iscjedak praćen neugodim mirisom. Posjeta ginekologa u ovom slučaju je neizbježna! S toga jako je bitno obratiti pažnju da vaginalna flora posebno kod žena u zrelijim godinama bude zdrava i samim tim manja je šansa da će doći do genitalnih infekcija. Ponavljajuće genitalne infekcije povezane su pojavom promjena na grliću maternice te ukoliko se ne liječe mogu preći u karcinom. Ali nećemo sada to tim strašnim i teškim temama. Vratimo se savjetima kako da intimnu regiju njegujete i da u svakoj budućoj godini budete i dalje sretne, zadovoljne i spolno aktivne.

Promjene su sasvim normalna pojava! Stoga radite na sebi i ne dozvolite da bude rob vaših godina. Vježbajte! Redovnim treniranjem da li je to odlazak u teretanu ili samo trčanje u slobodno vrijeme, nije ni bitno, bitno je da ćete se odmah osjećati bolje, aktivnije, optimističnije, zdravije i što je najbitnije imat ćete više energije. Potom smanjite unos alkohola, izbacite cigarete i kontrolišite tjelesnu težinu. Osim što ćete fizički izgledati bolje i samim tim biti privlačniji sebi a i partneru, to će mnogo uticati na vaš seksualni život. Izlazite na romantične „sastanke“ sa vašim partnerom kako biste vratili želju za blizinom i intimom. Jer naučno je dokazano da je spolna aktivnost žene važna za sveukupno zdravlje žene.

Pored navedenih savjete, od velike je važnosti pravilna briga i njega intimne regije. Kako drugačije intimnu regiju njegovati nego uz Biota intima set proizvoda  koji čine oralni probiotik, krema, gel i pakovanje od higijenskih 10 maramica. Biota intima set  nježno će očistiti vašu intimnu regiju, održavati vaginalnu mikrobiotu u ravnoteži, što za spolnu aktivnost žene je od velike važnosti i što je najbolje pružit će vam dugotrajan osjećaj svježine i čistoće tokom cijelog dana.

 

Zadovoljna žena sa sobom i svojim spolnim životom je privlačna i nezamjenjiva žena. Godine su samo broj!

Call Now Button