Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

INTIMNO ZDRAVLJE U RAZLIČITIM ŽIVOTNIM FAZAMA: SAVJETI ZA BRIGU O SEBI

intimna njega

Podijelite ovaj članak

Svaka žena prolazi kroz različite životne faze, gdje se suočava sa vlastitim izazovima i potrebama. Intimno zdravlje igra ključnu ulogu u općem blagostanju žene. U ovom blogu donosimo savjete o tome kako brinuti o sebi tokom različitih životnih faza.

 

Pubertet i početak menstruacije

Pubertet je prva faza u životu svake djevojčice. S početkom menstruacije važno je naučiti o intimnoj higijeni i pravilnoj njezi. Upotreba blagih proizvoda za intimnu njegu poput BIOTA intima® gela pružit će čistoću i svježinu koja je posebno važna u ovom razdoblju.

Reproduktivna dob

U reproduktivnoj dobi žene se često suočavaju sa izazovima poput menstrualnih grčeva i simptoma PMS-a. Proizvodi poput BIOTA Intima® kapsula mogu pružiti podršku održavanju zdrave vaginalne mikrobiote i ravnoteže, što može pomoći u ublažavanju tih simptoma.

Trudnoća i porod

Trudnoća donosi mnoge promjene u tijelu, uključujući hormonalne promjene i povećanu osjetljivost intimne regije. Održavanje higijene i udobnosti posebno je važno tijekom ovog razdoblja. BIOTA intima® gel i Biota intima® maramice mogu biti korisni za održavanje svježine i udobnosti. Za period nakon pred porod, ali i nakon, preporučujemo Biota intima kremu, koja će poboljšati elastičnost kože i oporaviti sluzokožu. Biota Intima krema posebno je pogodna za korištenje nakon procesa epiziotomije. 

Menopauza

Menopauza označava kraj reproduktivnog razdoblja i može donijeti simptome kao što su vaginalna suhoća i nelagoda. Korištenje proizvoda za intimnu njegu s hijaluronom i blagim sastojcima, poput BIOTA intima® gela i kreme, može pomoći u očuvanju hidratacije i udobnosti tokom menopauze i nakon nje.

 

Savjeti za brigu o Intimnom zdravlju sa BIOTA Intima® proizvodima

Pravilno održavajte higijenu – redovno održavajte intimnu higijenu uz upotrebu BIOTA intima® gela i Biota intima® maramica, a izbjegavajte agresivne sapune i proizvode koji mogu narušiti pH ravnotežu.

Konsultujte stručnjaka – redovne posjete ginekologu pomažu u praćenju intimnog zdravlja i pravovremenoj reakciji na eventualne promjene.

Upotrijebite provjerene proizvode – odaberite BIOTA Intima® proizvode koji odgovaraju vašim potrebama i fazama života kako biste očuvali svježinu i udobnost.

Briga o intimnom zdravlju važna je tokom cijelog života. Razumijevanje specifičnih potreba u različitim fazama života pomaže ženama da ostanu udobne, svježe i zdrave u svakoj fazi svog putovanja uz podršku  BIOTA Intima® proizvoda.

Call Now Button