Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

PROLJEĆE JE STIGLO!

proljece-je-stiglo-premium-pharma

Podijelite ovaj članak

Proljeće je stiglo, sa njim i povećana briga o intimnoj regiji! Da, upravo tako… S ljepšim vremenom dolazi do povećanja temperature, vlažnosti zraka i naravno znojenje je mnogo izražajnije. Sve navedeno dovodi do povećanja mogućnosti razvoja gljivične infekcije, iritacije, crvenila i svraba, s toga je od izuzetne važnosti povećati brigu o intimnoj higijeni kako bi izbjegli ili preventivno djelovali na nelagode do kojih može doći.  

Iako za nas žene vrijedi da smo itekako uredan i pedantan spol i da briga o intimnoj higijeni nam nije strana, ipak ćemo kroz par narednih savjeta pokušati djelovati preventivno kako bi izbjegli sve neugodnosti i pojavu mogućih infekcija. 

Možemo početi! 

Žene će najčešće istrpiti sve za ljepotu, tako i manji broj cipela, usku odjeću, nepraktičnu torbu ako će nam upotpuniti outfit i na taj način osjećati se ljepše. Međutim, briga o intimnoj regiji ne podrazumijeva način na koji održavamo higijenu, već i brigu o onome što svakodnevno nosimo. Uske farmerice/hlaće uzrokuju dodatno znojenje, iritaciju te crvenilo zbog prisutnosti povećane vlage. Kako bi izbjegli sve ove nelagode, rješenje je da nosite široke hlaće, suknje i haljine jer na taj način bi omogućili koži da „diše“. 

Već je opšte poznato da pamučno donje rublje je neizbježno za održavanje dobre intimne higijene. Nošenjem sintetičkog i čipkastog donjeg rublja omogućavate zadržavanje vlage i stvara se pogodno tlo za razmnožavanje bakterija i kandide. S toga, birajte ugodno pamućno donje rublje i uz redovno održavanje intimne regije, bakterijama recite zbogom! Intimnu regiju je najidealnije održavati odnosno prati dva puta dnevno, ujutru i navečer pred spavanje, a ukoliko se ukaže potreba i više puta. Ali, bitno je naglasiti, izbjegavajte agresivne sapune i kupke! Pažljivo birajte preparate sa kojim ćete održavati intimnu higijenu, obratite pažnju na njihovu pH vrijednost, da su bez mirisa, konzervansa i sulfata jer sve navedeno znatno utiče na narušavanje balansa vaginalne flore. Kada je u pitanju odabir preparata za intimnu higijenu, neka odluka bude na BIOTA intima vaginalnom gelu koji nježno čisti i ostavlja osjećaj svježine i čistoće tokom cijelog dana. Ukoliko ste izvan svog doma, idealno rješenje za održavanje higijene jesu BIOTA intima maramice pogodne za korištenje na svakom mjestu. 

Međutim, jeste li znali da i ishranom možete održavati higijenu za vrijeme toplih dana? Sve ono što unosimo kroz organizam znatno utiče na mnoge organe pa tako i na spolni sistem. Ne pretjerujte sa unošenjem začinjene hrane, alkohola, kafe jer sve ovo može narušiti pH ravnotežu vagine. Više unosite jogurte, svježe sokove, bobičasto voće koji potiću razvoj normalne vaginalne flore. 

Pravilno održavanje intimne higijene ljeti omogućit će vam uživanje bez granica! S toga, neka vam intimna higijena uđe u rutinu i budite bez brige! 

Call Now Button