Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

PRVA POMOĆ ZA PREVENCIJU I LIJEČENJE VAGINALNIH INFEKCIJA

vaginalne infekcije

Podijelite ovaj članak

Više od 75% žena je u životu bar jednom dobilo vaginalnu gljivičnu infekciju. Većinu vaginalnih infekcija uzrokuje gljivica Candida albicans. Iako se povezuje sa seksualnim odnosima, pojava vaginalne infekcije događa se i seksualno neaktivnim osobama. Neke žene su sklonije dobivanju vaginalne infekcije od drugih bez nekih očitih razloga.

Vaginitis je skupni naziv za stanje koje uzrokuje infekciju ili upalu vagine. Na vrijeme uočena vaginalna infekcija može preduhitriti kasnije komplikacije.

Vaginalna mikroflora može biti narušena na više načina. Tada dolazi do povećanja broja gljivica čija neravnoteža izaziva iritacije sluznice i ostale simptome. Neka stanja mogu poremetiti vaginalnu mikrofloru i uzrokovati infekcije rodnice, a to su:

  • Uzimanje antibiotika
  • Promjene u razini hormona
  • Dijabetes
  • Trudnoća
  • Uzimanje oralnih kontraceptiva
  • Stres
  • Pojačane higijenske navike (prečesto pranje)
  • Loša vaginalna higijena
  • Ozljede unutar rodnice npr. nakon hemoterapije…
  • Hormonalne promjene u trudnoći, odnosno visoka razina estrogena

 

Dokazana je opravdanost primjene probiotika u prevenciji i liječenju vaginalnih infekcija. Zašto? Čak 50-tak vrsta probiotičkih kultura se nalazi u vagini. Probiotici Lactobacillus koji se normalno nalaze u vagini dovode do uravnoteženja vaginalne flore, uništavaju gljivice te dovode do smanjenja njihove dominacije. 

Uzimanjem probiotika, oralno ili vaginalno, povećava se njihov broj te smanjuje rizik od stanja koje uzrokuje vaginalnu infekciju. Probiotici povećavaju kiselost rodnice koja štiti od infekcija.

Ukoliko imate simptome kao što su genitalni sekret, peckanje, neobičan bol ili osip, odmah se obratite svom ginekologu. Ako imate neke od navedenih simptoma, liječenje je prilično jednostavno i obično se liječi antibioticima u obliku vaginaleta, krema  ili tableta.
Liječenje će biti još učinkovitije primjenom vaginalnih probiotika za vrijeme uzimanje terapije, poput Biota intima kapsula koje će pomoći u obnovi vaginalne mikroflore.

Jednom izliječena, vaginoza se može ponovo ukoliko ne održavate pravilnu intimnu higijenu. Stoga nosite pamučno donje rublje, koristite higijenske uloške i tampone od prirodnih materijala, uzimajte probiotike  te svoje intimno područje održavajte čistim uz pomoć Biota intima gela koji nježno čisti vašu intimnu regiju. Bakterijska vaginoza je recividirajuća i velika je šansa da će se opet vratiti, zbog toga budite odgovorne prema sebi!

Call Now Button