Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

Top 5 savjeta za brigu i održavanje ženskog zdravlja

Vitamin D i žensko zdravlje

Podijelite ovaj članak

Briga o ženskom zdravlju ne bi trebala biti komplikovana ili opterećujuća. Naprotiv, male promjene u svakodnevnoj rutini mogu imati značajan utjecaj na vaše zdravlje i dobrobit. U ovom blogu ćemo istražiti kako očuvati vaše žensko zdravlje, istovremeno uz pomoć BIOTA intima® proizvoda koji su posebno dizajnirani za njegu intimnog područja.

Redovni ginekološki pregledi

Ključ za očuvanje ženskog zdravlja su redovne posjete ginekologu. Ti pregledi, ne samo da pomažu u otkrivanju potencijalnih problema, već i pružaju priliku za postavljanje pitanja i razgovor o prevenciji. BIOTA intima® kapsule, podržavaju vaginalnu ravnotežu, probiotik su koji jača imuni sistem i čuva vaginalnu regiju od mogućih infekcija te podržava ravnotežu mikrobiote. Vaš ginekolog će zasigurno podržati kada mu kažete da svakodnevno koristitite BIOTA intima® kapsule.

Pravilna higijena

Pravilna intimna higijena je ključna za očuvanje zdravlja vaginalne mikrobiote. BIOTA intima® gel nježno čisti i održava ravnotežu s blagom formulom obogaćenom hijaluronom, biljnim ekstraktima i mliječnom kiselinom. Ovaj gel ne samo da čisti, već i štiti, čuvajući prirodnu ravnotežu vašeg intimnog područja.

Uravnotežena ishrana

Ishrana igra važnu ulogu u vašem zdravlju. Unos odgovarajućih hranjivih tvari može podržati funkciju vaginalne sluznice i hormonski balans. Vitamin D je posebno važan za očuvanje zdrave vaginalne sluznice, a BIOTA intima® kapsule sadrže ovaj ključni vitamin.

Stres Management

Stres može imati negativan utjecaj na hormonalni balans i vaginalno zdravlje. Integracija tehnika opuštanja poput meditacije ili joge u svoju rutinu može pomoći u smanjenju stresa. BIOTA intima® proizvodi su tu da vam pomognu osjećati se sigurnije i udobnije, bez obzira na stresne situacije.

Nježna njega

Njega kože i sluznice intimnog područja je ključna za očuvanje zdravlja. BIOTA intima® krema s hijaluronom i vitaminom E osigurava hidrataciju i nježnost koja je potrebna za očuvanje udobnosti i samopouzdanja.

 

Slijedeći ove savjete, stvarate temelj za cjelokupnu sigurnost i zaštitu ženskog zdravlja i svježine. Briga o sebi je važna, a BIOTA intima® je tu da vam pomogne da blistate iznutra i izvana.

Call Now Button