Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

VAGINALNA SUHOĆA – TABU TEMA?

intimna njega

Podijelite ovaj članak

Vaginalna suhoća je često razlog zbog kojeg žene ponekad imaju nedostatak samopouzdanja i posebnu vrstu nelagodnosti ako o ovom problemu moraju razgovarati sa svojim ginekologom, pa čak i sa partnerom ili prijateljicom, što za posljedicu ima da se ovo stanje prijavljuje premalo i ne tretira dovoljno.

Kako suhoća vaginalne sluzokože utiče na kvalitet života, remeti dnevne aktivnosti kao i seksualnu funkciju, od suštinske važnosti je da se ženama podigne svijest da o svom problemu trabaju razgovarati, jer za njega postoji rješenje.

Vlaženje vagine je prirodan i hormonski regulisan proces koji omogućava održavanje elastičnosti i vlažnosti samog tkiva. Vaginalna suhoća je problem sa kojim se žene suoče u različitim životnim razdobljima.

Najčešći uzrok nastanka suhoće sluzokože vagine je nedostatak hormona estrogena, stoga je usko povezana sa periodom menopauze, korištenjem kontracepcije, ali i sa trudnoćom i dojenjem. Nivo estrogena se smanjuje, također, i tokom procesa hemoterapije. Međutim, vaginalnu suhoću ne možemo samo vezati za ova stanja. Ubrzan način života, stres, pušenje, nedovoljno hidratacije sve češće uzrokuje pojavu ovog problema i kod mladih žena.

Kako bi se ovaj problem adekvatno riješio, potrebno je o njemu razgovarati prvenstveno sa  ginekologom ili farmaceutom, da bi se pronašla odgovarajuća terapija i dao ispravan savjet, jer rješenje postoji. I tu je, Vama skoro na dohvat ruke!

BIOTA intima®  proizvodi dokazano rješavaju probleme svih intimnih nelagodnosti.

Upotrebom Biota intima kapsula  obnovit ćete i održati zdravu vaginalnu mikrobiotu.

Biota intima krema će biti vaš najbolji saveznik ukoliko imate problem suhoće vagine jer regeneriše i hidrira sluzokožu, održavajući optimalnu pH vrijednost vaginalne flore.

Zahvaljujući pantenolu, sastojku koji se nalazi u Biota intima gelu  održavate optimalan pH intimne regije i pružate blagu, ali izuzetno učinkovitu njegu.

 

Sretna i zadovoljna svaka žena uz Biota intimu!

Call Now Button