Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

ZDRAVA I BEZBRIŽNA TRUDNOĆA, KAKO SE ZAŠTITITI!

cover image

Podijelite ovaj članak

Vijest o trudnoći je jedna od najljepših spoznaja u životu svake žene. Sama trudnoća predstavlja posebno razdoblje za svaku ženu. U tom periodu gotovo svaka žena posebnu pažnju posvećuje svom zdravlju, zdravom načinu života, pravilnoj i uravnoteženoj ishrani, te na sve moguće načine izbjegava bilo kakve štetne uticaje koji mogu ugroziti fetus.

Budite bezbrižna trudnica!

U trudnoći je vrlo lako zaplesti se u zamku briga i problema. Tada su žene najosjetljivije i najplašljivije, postavljaju sebi i okolini mnogobrojna pitanja, istražuju, raspituju se, odnosno na sve moguće načine žele doći do pravih savjeta kako imati zdravu i bezbrižnu trudnoću!

Za početak, riješite se loših navika! Prestanak pušenja i konzumiranja alkohola u trudnoći, kao i zdrava ishrana uticat će na vaše zdravlje, kao i na zdravlje vaše bebe. Potom ukoliko je moguće, izbacite stres iz vašeg života! Odlazak kod ginekologa i redovni pregledi ne smiju stvarati osjećaj straha u vama, to beba osjeti! Uživajte u razgovorima sa vašim ginekologom, prihvatite savjete i poštujte upute kako da održite vašu trudnoću zdravom.

Svaka trudnica bi odmah na početku trudnoće željela saznati sve o zdravlju i napretku bebe, ali to je nemoguće. Svaki period trudnoće ima svoje čari, prosto uživajte u trenutku.

Trudnoća u velikoj mjeri utiče na ženski organizam i dovodi do značajnih promjena, kako fizičkih tako i psihičkih. Uslijed djelovanja hormona, koža trudnica postaje ljepša i vedrija, a kosa sjajnija i kvalitetnija. Sigurni smo da ste bar jednom u životu primijetili kako trudnice posebno sjaje! Međutim, žene u trudnoći su osjetljivije i podložne raznim vaginalnim infekcijama, kako gljivičnim, tako i bakterijskim. Razlozi zbog kojih načešće dolazi do vaginalnih infekcija su imunološke prirode, potom izostanak mentruacije,  promjene u vaginalnoj i cervikalnoj sekreciji, visok nivo estrogena, kao i drugačiji sastav vaginalne mikrobiote u periodu trudnoće.

Sprječavanje nastanka i blagovremeno otkrivanje vaginalnih infekcija od velikog je značaja za zdravlje mame i bebe. Stoga, djelujte preventivno! Brinite se kako se oblačite, toplite osjetljive regije, te nosite kvalitetan pamučni veš. Ali, i pored svega navedenog, jako je bitno da uzimate oralni probiotski preparat koji sadrže laktobacile koji se dominantno nalaze u zdravom vaginalnom mikrobiomu oblažu vaginalni zid, dovode do normalizacije pH vrijednosti vagine i sprječavaju vaginalne infekcije u trudnoći. Biota Intima je jedini imuno-probiotski preparat na našem tržištu koji sadrži sve navedene sastojke, bezbjedan je za korištenje u trudnoći i tokom dojenja i pruža ženama zaštitu od ponavljajućih vaginalnih infekcija. Vitamin D, blaga fizička aktivnost i unos vitamina kroz zdrave namirnice također su od velike važnosti za zdravlje svake trudnice.

Uživajte u svakom danu koji je pred vama, neka svaki trenutak bude jedinstven u trudnoći. Mirna trudnoća, mirna beba!

Call Now Button