Pon. – Pet.  od 8 do 16h

Dostava besplatna za 3 ili više poručenih proizvoda. 

ŽENSKE PRIČE O INTIMNOJ HIGIJENI

16

Podijelite ovaj članak

Popodnevna kafa i ugodna šetnja vikendom sa prijateljicama često ima za glavnu temu savjete i iskustva o njezi kose, kože, potom koji kozmetički preparati su najbolji da se prikriju naši nedostaci, ali se vrlo rijetko nađu na meti razgovori o intimnoj higijeni. Priča o intimnoj higijeni se i dalje smatra tabu temom i iz tog razloga mlade djevojke, ali i one zrelije, nerado o tome govore.

Održavanje intimne higijene je od velike važnosti za zdravlje svake žene. I to ne znači samo da budete čiste i svježe, nego pravilnim održavanjem intimne higijene možete spriječiti ozbiljne zdravstvene probleme. Iako većina žena olako shvataju svoju intimnu regiju, ovo je najosjetljiviji dio ženskog tijela koji sadrži mnogo korisnih bakterija koje imaju za zadatak da održavaju vaginalnu floru uravnoteženom. Zabrinjavajuća je činjenica da veliki broj žena uopšte nisu upućene u preparate koji služe za održavanje zdrave intimne regije te najčešće koriste agresivne preparate koji zapravo štete intimnoj regiji. Agresivni preparati poput gelova i sapuna za tuširanje narušavaju uravnoteženu vaginalnu mikrobiotu i, iz tog razloga, svrab i iritacije su česta pojava.

Intimna higijena treba da bude dio svakodnevne rutine, a ne samo kada proživljavate neku nelagodu, ili prilikom tuširanja. Jako je bitno da dnevno dva-tri puta perete intimnu regiju, posebno kada je menstrualni ciklus u toku. Vaginalno područje je itekako osjetljivo i preporučuje se ispiranje toplom vodom, a ako vam je ipak potrebno sredstvo uz pomoć kojeg ćete bolje očistiti intimnu regiju onda neka to bude sredstvo namijenjeno upravo za tu svrhu. BIOTA intima® gel idealno je sredstvo za održavanje zdrave i čiste intimne regije. Međutim, često se dešava da smo izvan mogućnosti da redovno obavljamo higijenu intimne regije kako zbog poslovnih obaveza, putovanja, boravka u školi i slično, u tom slučaju idealno rješenje su Biota intima® maramice koje predstavljaju proizvod iz asortimana Biota intima® proizvoda i namijenjen održavanju higijene intimne regije žene na svakom mjestu i u svako vrijeme.

Budite nježne prema svom intimnom području tako što ćete koristiti toaletni papir ili pamučni ručnik uz pomoć kojih ćete nježno posušivati intimnu regiju poslije pranja, redovno mijenjajte higijenske uloške i tampone, te nosite pamučno donje rublje!

Ali, nemojte zanemariti pravilnu prehranu! Možda toga niste ni svjesni, ali uravnotežena prehrana i dovoljan unos tekućine od velike su bitnosti za zdravlje intimne regije. Sok od brusnice te mliječni proizvodi koji sadrže probiotike su ključni kod izlječenja gljivičnih infekcija. S druge strane posebnu pažnju obratite na ugljikohidrate jer gljivice ih koriste za svoje razmnožavanje i rast.

Nemojte dozvoliti da nebriga o intimnoj regiji stvori vam nelagode koje će rezultirati infekcijama i dosadnim učestalim posjetama doktorima. Pametno brinite o zdravlju intimne regije!

Call Now Button